Ohjelma

1. Sanataide - workshop

Leikkaa, liimaa ja luo uutta - päästä sisäinen runoilijasi valloilleen sanataide-workshopissa, jossa sanoma- ja aikakauslehtien sivut saavat uuden elämän! Workshopissa kootaan osallistujien runoista puulevylle yhteinen sanataideteos, joka saa paikkansa Jupiter-säätiön seinältä (max. 15 hlö), kesto noin 45 minuuttia.

2. Sarjakuva workshop

Täällä tehdään 1/3 ruudun strippejä eli toisin sanoen jokainen pääsee kokeilemaan sarjakuvien tekoa. Workshopissa opetetaan monia erilaisia tyylejä miten sarjakuvia voidaan tehdä. Joten tule mukaan ja hyppää sarjakuvien maailmaan!

3. Hullu Hatuntekijä - workshop

No more bad hair days! Nyt päästään tuunaamaan kierrätystavarasta vanhat hatut uuteen uskoon. Tunnin mittaisessa Hullu Hatuntekijä - workshopissa 15 hattua saa uuden ja omaperäisen ilmeen Jupiterin tuunausammattilaisten johdolla. Valmiit hatut päätyvät myös näytille Nuori Kulttuuri TEATRIS-tapahtumaan. 

4. Maalaa ovi tulevaisuuteen

Nyt saa luvan kanssa käyttää spraymaalia, kun 10 ovea odottaa ylleen uutta väriä ja maalipintaa. Anna mielikuvituksen laukata ja ilmaise miltä näyttää sinun värikäs tulevaisuutesi. Maalattavat ovet löydät Jupiterin Puu- ja rakennusyksiköstä. Kaikki mahtuvat mukaan, eikä erillistä ilmoittautumista tarvita.

5. Leffatunti

Onko teidän porukallanne toteutettu lyhäriä, mainosta, musavideota tai vaikkapa videokuvattua näytelmää? Jupiterin Luova paja haastaa teidät tuomaan omat tekeleenne esille Ihanko Pihalla- leffatuntiin. Lähetä materiaalisi 20.5 mennessä ja Luova paja kokoaa videot yhteen tapahtumaa varten. Ei muuta kuin - valot, kamera, käy!

6. Turhuuksien rovio

Jupiterin kierrätysmyymälässä, Tuunaamon tiloissa syntyy turhasta roinasta ja roippeesta massiivinen Turhuuksien rovio, jonne tuikataan kaikki käyttämätön kierrätyskama. Tule kiinnittämään krääsää tähän omaperäiseen taideinstallaatioon tai vain ihastele. Turhuuksien rovion tuntumaan ovat kaikki tervetulleita, eikä erillistä ilmoittatumista tarvita. P.s Ei pyromaaneille ;)

7. Improa! - workshop

Nyt saa heittäytyä ihan huolella! 45 minuuttia ja 12 tyyppiä = erilaisia improvisaatioteatterin harjoituksia ja leikkejä, joiden kautta paneudutaan ryhmätyöskentelyyn, heittäytymiseen, läsnäoloon, luovuuteen ja vuorovaikutustaitoihin. Harjoitellaan ilmaisemaan spontaanimmin ja hyväksymään omat ja toisten ideat. Workshopin meille järjestää Intopiukeet.

8. Hennatatskatuokio

Kaikille avoimen ja ilmaisen Hennatatskatuokion voit bongata Ihanko Pihalla?-Basaarista! Pelipaikalta löydät hennatatuoijan lisäksi valmiita kuvia joista saat valita mieleisesi tatuoinnin tai voit myös ehdottaa yksinkertaista kuvaa. Hennatatuoinnit ovat turvallisia iholle ja ne tehdään luonnollisella ruskealla hennalla. Lue lisää Facebookista: Njanja Koo Dreadlocks & Henna tattoo

9. Hyvän mielen taidepaja

Mikä tuo sinulle hyvää mieltä? Pistäydy Mental Health Art Week MHAW:n omassa pisteessä maalaamassa, piirtämässä tai kirjoittamassa suurelle kankaalle asia mistä sinä saat elämääsi voimaa, mikä pitää sinut vireessä tai mistä ylipäätään tulet iloiseksi! Lopullinen taideteos ripustetaan Pohjanmaan kriisikeskus Valon seinälle. Sähköisen version teoksesta sekä lisätiedot MHAW:sta löydät facebook-sivulta: VAASA Mental Health Art Week MHAW.

10.Pohjoisesta Tuulee

Tätä et halua missata! Nyt on tilaisuus ihastella Pellolaista kekseliäisyyttä kierrätyksestä, sillä paikalle saapuu Suomen pähein monitoimibussi! Kirjastoautosta paikallisten pellolais- ja työpajanuorten voimin syntynyt menopeli antaa mahdollisuuksia moneen viihdykkeeseen. Tule, tsekkaa ja tutustu monipuoliseen liikkuvaan nuorisotilaan Ihanko Pihalla? - tapahtumassa suoraan Jupiterin etuoven edessä!

11. Jeah Jeah Jeans!- workshop

Jupiterin omat kierrätysdesingtaiturit, eli Tuunaamolaiset järjestävät kaikille avoimen, non stop-tyyppisen workshopin, jossa lewikset repeävät korukukkien muotoon. Nämä tuunatut kukat voit kiinnittää esim. kassiin tai vaikkapa rintaneulaksi. Workshopissa hyödynnetään myös muita kierrätysmateriaaleja kuten nahkaa. Tule mukaan iloiseen tuunausjoukkoon ja heittele myös rohkeasti omia ideoita! Annetaan siis kaikkien farkkukukkien kukkia!

12. MEDIART- Valokuvanäyttely

MEDIART-valokuvanäyttely kokoaa Cafeen seinälle Jupiterin Luovan pajan mediapuolen valmentautujien valokuvaustaidonnäytteitä viime vuosilta. Kuvat ovat esillä koko päivän ja niitä kehystävät kierrätysmateriaaleista tuunatut tauluraamit ja valokuvakehykset. Tule ihastelemaan sekä äänestämään omaa suosikkiasi. Saatat myös voittaa jotain ;)

 13. Tuunaa oma keittiöpyyhe! -workshop

Tule mukaan workshoppiin jossa vanha kunnon pottu saa itselleen upouuden funktion! Pääset tuunaamaan itsellesi persoonallisen keittiöpyyhkeen perunapainantatekniikkaa hyödyntäen. Peruna leikataan erilaisiin muotoihin ja tällä tavalla syntyy helposti omanlainen ja hauska kuosi pyyhettä koristamaan. Pajaa toteuttaa Sormus hanke Kokkotyö-säätiöstä.  Mukaan mahtuu 10 osallistujaa ja workshoppiin ilmoittaudutaan erikseen.

14. Mystinen Miekkamaalaamo

Mystisessä Miekkamaalaamossa Jupiterissa valmistetut puumiekat saavat ylleen uutta väriä ja ilmettä maalausammattilaisten johdolla. Maalaa siis oman mielesi ja taitosi mukaan miekka ritarille, pinkkiprinsessalle tai vaikkapa Jaqen H'gharille. Valmiit miekat viedään esille Nuori Kulttuuri TEATRIS-tapahtumaan Jupiterin omaan telttaan, jossa cosplaysta ja teatterista kiinnostuneet nuoret pääsevät katsomaan ja kokeilemaan näitä uniikkeja miekkoja! Mystinen Miekkamaalaamo- workshop kestää tunnin ja osallistujia mahtuu mukaan 15 kappalettta. Muistathan ilmoittautua erikseen.

15. Mitä Sinulla on sanottavaa?

Jokainen tapahtumaan ilmoittautunut osallistuja saa itselleen (ehkä maailman siisteimmän) Ihanko Pihalla?- kierrätyskassin. Nämä kassit on valmistettu kierrätyskankaita hyödyntäen Jupiterin Luovan pajan ompelimon toimesta ja jokainen kassi on siis ainutlaatuinen uniikkikappale. Nyt kassiin painettu Rokkaava lokki haastaa sinut kirjoittamaan tyhjään puhekuplaansa Mitä Sinulla on sanottavaa? Voit ilmaista sen kangastusseilla kirjoittamalla tai tehdä itse itsellesi rintamerkin piirtämistä, kangasta tai vanhoja lehtiä hyödyntäen. Workshop kestää koko päivän ja on kaikille avoin!  Niin, mitä Sinulla on sanottavaa?

16. ROKKAAMO non-stop jamit

Jupiterin vaatelajittelutila muuntautuu tapahtumapäivän ajaksi Vaasan viileimmäksi jamittelumestaksi, jossa pääset non-stoppina soittelemaan ja fiilistelemään hyvää musiikkia. Saat joko soittaa Rokkikoulun soittimilla tai tuoda oman settisi mukanasi. Musisointia liidaamassa on myös Jupiterista vakkarikitaristeja sekä -rumpali. ROKKAAMOON ei tarvitse ilmoittautua erikseen ja kaikentasoiset soittajat (ja kuuntelijat) ovat tervetulleita mukaan jamitteluun! LET’S ROCK!

17. Taidetta hedelmillä -workshop

No nyt on väriä! Jupiterin Cafeesta löydät tapahtuman ehkä värikkäimmän ja energisimmän workshopin, jossa herkulliset hedelmät antavat tyhjälle seinäkankaalle uuden elämän. Saat tulla painamaan kuvioita eri hedelmillä ja väreillä non stop-tyyppisesti ja koko päivän ajan. Valmis taideteos ripustetaan lopuksi Jupiterin Cafeeseen kaikkien ihailtavaksi. Taidetta hedelmillä- workshopin yhteydestä löydät myös smoothie-kojun, josta voit ostaa itsellesi mieluisan herkkusmoothien: hedelmäistä, kirpeää, raikasta, makeaa.

18. #Ihankopihalla-photo booth

Pukeudu hullun hatuntekijän hattuihin tai lainaa jotain myymälästä ja kuvaa itsesi tyylikkäänä Tuunaamon photo boothissa! Jaa sitten kuvasi instagramissa tai facebookissa: #Ihankopihalla. Kuvauskoppiin mahdut myös kaverisi kanssa, mutta ethän jää muhimaan että kaikki ehtivät napata kuvan itsestään (koko päivän auki olevassa) Photo boothissa ;)

19. Värittämisen voima

Hyvän mielen taidepajan yhteydessä voit hurmioitua meditatiivisesta värittämisestä Jupiterin Startin johdolla. Väritettävät kuvat ovat Startin omaa käsialaa ja valinnanvaraa on reilusti. Voit myös itse suunnitella sekä piirtää värityskuvia ja apuakin saa kysyä! Ovet ovat kaikille avoimet, eikä erillistä ilmoittautumista tarvita. Tule mukaan, ota kynä käteen ja anna mennä!

20. KONST!

Föregångarna tarjoaa meille taidenäyttelyn suoraan työpajamaailmasta! Näyttelyn löydät Ihanko Pihalla?-tapahtuman Hyvän mielen taidepajan yhteydestä ja se on kaikille avoin. Tervetuloa!Resurscentret Föregångarna erbjuder oss en konstutställning direkt från verkstadsvärlden! Utställningen hittar du i anslutning till konstworkshopen ’Hyvä mieli’. Utställningen är öppen för alla! Välkommen!

21. Ei niin pihalla-visa

Tiedätkö mikä on hantuuki? Tai miten jatkuu biisin sanat ”Simppa kukkona tunkiolla..”? Tule testaamaan tietämyksesi asiasta ja asian vierestä. Starttipajan vetämät kahoot!- visat starttaavat vartin välein, osallistu itse tai kannusta kaveria. Päivän teemasta poiketen, täällä ei tarvitse olla ihan pihalla ja osallistuaksesi tarvitset oman puhelimen jolla pääset nettiin.

22. Tuesday District on stage!

Rokkikoulun oma Tuesday District räjäyttää käyntiin Ihanko Pihalla?-päivän Jupiterin myymälän lavalla sekä myöhemmin saamme rokata keikan tahtiin samassa paikassa! Myymälässä voit myös shoppailla päivän ajan ALE-hintaan sekä seurata Comeetta-screeniltä mm. Esa luodon valokuvanäyttelyä "Jupiterista Taivaalle". Nähdään siellä!

Huom! Ilmoittautuminen päättyy 20.5!