Festivaaliohjelma

Yleisesti

 

Tältä sivulta löydät ennakkotietoa Ihanko Pihalla 2014 –festivaalien työpajatarjonnasta. Ohjelmarunko täydentyy pikkuhiljaa ja päivitämme sivuille työpajoja sekä esityksiä kevään aikana.  

Tapahtuman esiintyjistä löydät tietoa "Esiintyjät"-sivulta. Huomaathan että osa työpajoista vaatii ennakkoilmoittautumisen jonka voi tehdä samalla kun ilmoittaudut saapuvaksi itse tapahtumaan.

  

Myyntikojut

 

Tonttulan pajatalon pihatorilla on myynnissä Vantaan nuorten kodinkunnostuspajan ja kädentaitopajan valmistamia tuotteita. Neilikkatien pajatalolla on myynnissä keittiöpajan herkullisia tuotteita sekä viestintä- ja vuorovaikutuspajan valmistamaa tapahtumamateriaalia. Huomioithan että meillä käy vain käteinen.  

  

Ilmoittautumisen vaativat työpajat

 

Animaatioasema 

Vernissan animaatioasema avaa ovensa festarivieraille. Animaatioasema on toiminnallinen näyttely, jonka työpisteissä voit itse tehdä nukke-, hiekka- ja muovailuvaha-animaatioita, yksin tai kaverin kanssa.  Taideohjaaja Tuomas Heimala, Vernissa. 

Sijainti: Vernissan 2.krs, Tikkurilantie 36.   

Kesto 50 min

klo 9 - 10 (max 15 hlö)

klo 10 - 11 (max 15 hlö)

klo 12 - 13 (max 15 hlö)

klo 13 - 14 (max 15 hlö)

klo 14 - 15 (max 15 hlö)

 

Muffinssitehdas

Tule luomaan oma herkullinen taideteoksesi Pajatalon Muffinssitehtaaseen! Marsipaanilla, hopeakuulilla, sydämillä ja tähdillä loihdit juuri Sinun näköisesi muffinssin. Opit samalla taiteilemaan marsipaanista neilikan. Voit valokuvata luomuksesi omalla puhelimellasi MuffinssiPhotossa ja jakaa taideteoksesi kaikille ystävillesi, ennen kuin muffinssi katoaa parempiin suihin...  #ihankopihalla2014    

Kesto: 30 min

Sijainti: Neilikkatien pajatalo, Neilikkatie 3  

klo 11.00 (max 10 hlö)  

klo 11.30 (max 10 hlö)

klo 13.00 (max 10 hlö)  

klo 13.30 (max 10 hlö)

klo 14.00 (max 10 hlö)  

klo 14.30 (max 10 hlö)

klo 15.00 (max 10 hlö)  

klo 15.30 (max 10 hlö)

 

Kiertävä sarjakuva

Sarjakuvan piirtäminen voi olla hauskaa! Tule kokeilemaan, miten tarina muotoutuu, kun sarjakuvia piirretään yhdessä. Jokainen sarjakuvaruutu piirretään eri tarinaan ja sarjakuva kiertää seuraavalle.  Näin jatketaan kunnes kaikki ruudut on täytetty ja tarinat saatettu loppuunsa. Pajaohjaajat opastavat piirtäjiä hallitsemaan tarinoiden kerronnallista kokonaisuutta. Tuloksena syntyy täysin ennalta-arvaamattomia humoristisia sarjakuvia. Kiertosarjakuvan tekeminen on erittäin hauskaa, mutta myös opettavaista. Tuotoksista kopioidaan kaikille osallistujille kotiinviemisiksi pienet sarjakuvalehdet.

Kesto: 90 min

Sijainti: Neilikkatien pajatalo, Neilikkatie 3  

klo 11.00 (max 10 hlö)

klo 14.00 (max 10 hlö)

   

Rocklyriikka

Tee löytöretki rocklyriikan maailmaan. Rock´n Vantaa-näyttelyn teoksista syntyy sanataidetta. Hengentuotteet esitetään näyttelyn treenikämpällä. Pajaan sisältyy vierailu Vantaan Kaupunginmuseon Rock´n Vantaa-taidenäyttelyssä.

Sijainti: Kaupunginmuseo, Hertaksentie 1

Kesto: 60 min      

klo 12 (max 20 hlö)

klo 14 (max 20 hlö)

 

Tatskapaja

Tässä työpajassa pääset suunnittelemaan oman taiteilijatatuointisi, joka painetaan kangaskassiin. Pajaan sisältyy vierailu Vantaan Kaupunginmuseon Rock´n Vantaa-taidenäyttelyyn.

Sijainti: Kaupunginmuseo, Hertaksentie 1

klo 13 (max 20 hlö)

klo 15 (max 20 hlö)

Kesto: 60 min    

 

Katusählyturnaus

Muodosta 3 - 6 pelaajan joukkue ja ilmoittaudu mukaan Ihanko pihalla-katusählytyrnaukseen. Kuuden joukkueen turnaus ( á 12 min) pelataan asfalttikentällä, suojalasit ja mailat saat turnauksen järjestäjiltä. Joukkueen on hyvä pukeutua ulkopelivaatteisiin, yhteneväisiin pelipaitoihin ja lenkkareihin. Urheilukeskuksessa on suihkullinen pukutila. Voit halutessasi tuoda oman mailan. Jokainen pelaaja palkitaan mitalilla, voittajajoukkue saa kotiinviemisiksi Ihanko pihalla-pokaalin.

Sijainti: Urheilukeskus, tekonurmikentät 1 ja 2. 

Klo 10.00  - 12.30  

Huom! Lähtö Urheilukeskukseen Neilikkatien pajatalolta klo 9.30. Paluukuljetus Neilikkatielle lähtee Urheilukeskuksesta klo 12.30. Sählyturnaukseen osallistuvat valitsevat lounasajaksi Vernissassa klo 13 tai 13.30. 

 

Jalkapalloturnaus 

Myös jalkapallokentällä kamppaillaan Ihanko pihalla-mestaruudesta. Kerää 5 - 10 pelaajan joukkue, pelataan kuuden joukkueen turnaus (á 15 min). Mukaan yhteneväiset peliasusteet, nappikengät tai muut ulkourheilujalkineet sekä pyyhe. Urheilukeskuksessa on suihkullinen pukutila. Myös fudiksen voittajajoukkue palkitaan Ihanko pihalla-pokaalilla ja kaikille osallistujille jaetaan muistoksi oma mitali.

Sijainti: Urheilukeskus, tekonurmikenttä 1  

Klo 13 - 16  

Huom. Lähtö Urheilukeskukseen Neilikkatien pajatalolta klo 12.45. Paluukuljetus Neilikkatielle lähtee Urheilukeskuksesta klo 16.00. Fudisturnaukseen osallistuvat valitsevat lounasajaksi Vernissassa klo 10.30, 11.00, 11.30 tai 12.00.  

 

Vedenalainen maailma

Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua vedenalaiseen maailmaan koulutetun laitesukellusohjaajan opastuksella Tikkurilan uimahallissa. Ota mukaan uimahousut/puku sekä pyyhe. Käynti uimahalliin suihkutilojen kautta Vantaan nuoripalvelun opastajan kanssa.

Huomio että jotta voit osallistua sukellukseen, terveydentilasi tulee olla normaali. Jokainen osallistuja täyttää ennen uimahalliin saapumista terveydentilaselvityksen, joka on ladattavissa materiaaliosiossa. Alle 18-vuotiaalta vaaditaan huoltajan suostumus sukelluksen suorittamiseen. Nuorten pajaohjaajan tulee olla mukana sukellusta seuraamassa. 

Sukelluskouluttaja Jari Vänttinen/PADI ja Jani Krigsholm DM./PADI. 

Sijainti: Tikkurilan uimahalli

klo 10.00 (max 6 hlö)

klo 10.40 (max 6 hlö) 

klo 11.20 (max 6 hlö) 

klo 13.00 (max 6 hlö)

klo 13.40 (max 6 hlö)

klo 14.20 (max 6 hlö)

Kesto: sukellus 40 min + suihku- ja pukeutumisaika. 

Huom. Kuljetus Neilikkatien pajatalolta lähtee 30 min ennen varatun sukelluksen alkamista. (klo 9.30, 10.10, 10.50, 12.30, 13.10 ja 13.50.) Paluukuljetus uimahallilta non stoppina Neilikkatien pajatalolle. 

 

Non-stop työpajat ja työnäytökset

 

Kierrätys- ja helmikorupaja

Tonttulan viehättävä puutalo kätkee sisäänsä monta tunnnelmallista tilaa. Alakerran Loungessa voit hengailla tai hengähtää hetken teekupposen parissa. Yläkerran Kierrätyspajassa voit valmistaa oman kierrätyspäiväkirjan. Tule myös punomaan oma helmikoru. Pajassa puuhaillaan klo 11 - 16.

Sijainti: Tonttula, Ratatie 2.

 

Katutanssit

Kokeile vauhdikkaita tanssiliikkeitä nuoren DanceTrion- tyttöryhmän opastuksella. 

klo 11 Street & hip hop

klo 12 Reggaeton

klo 13 Dancehall

Kesto 30 min

Sijainti: Vernissan alapiha, Tikkurilantie 36  

 

Street Jamit

Ihanko pihalla-festivaaleissa nähdään tänä vuonna Street Jam-tapahtuma, joka on avoin kaikille tanssista kiinnostuneille. Jamit starttaavat klo 14 ja 15 live-Dj:n tahdissa. Tule jamittamaan! 

Sijainti: Vernissan alapiha, Tikkurilantie 36.   

 

Vernissan Kino 

Vantaan Viestintä- ja vuorovaikutuspaja esittää tekemiään tuotoksia vuosien varrelta. Mukana on myös Kädentaitopajan ja Vernissan yhteistyössä syntynyt Rock-trilogia nukkeanimaatio. Tule istahtamaan hetkeksi Kinokatsomoon. Ovet ovat avoinna klo 9 - 16.

Sijainti: Vernissan 2.krs, Tikkurilantie 36.  

 

Woodoo-Werstas

Tule kaivertamaan itsellesi puinen nimikyltti. Samalla voit tutustua woodoo -werstaalla ja metallipajalla tehtyihin töihin, kuten tuunattuihin polkupyöriin.

Sijainti: Neilikkatien pajatalo, Neilikkatie 3.